Fishing on a Floating Carpet

Fishing on a Floating Carpet

We zijn aan het project Bruggen bouwen begonnen om jong en minder jong, uit Bertem en ons adoptiedorp Tăut, samen te laten werken in diverse sessies rond verhalen, beeldende kunst, crea, volksmuziek, dans en spel. Dit alles in het kader van de 20-jarige band die Bertem met Tăut heeft.

De eerste stappen werden gezet door de verenigingen uit Bertem samen te brengen en activiteiten op te zetten. In augustus zijn we naar Tăut getrokken om alles verder uit te bouwen. Sommigen maakten gebruik van het georganiseerd vervoer, anderen reisden met eigen middelen naar Tăut om hun vakantie te laten aansluiten op het zomerkamp.

Het project heeft zijn doel niet gemist! We zijn erin geslaagd om meer dan 40 dorpsgenoten uit Bertem van verschillende leeftijden te verenigen met de inwoners van Tăut om samen creatieve projecten op te zetten. Twee projecten werden na het zomerkamp in Bertem verdergezet.

De werkjes rond literatuur en kunst met de K van boek, gemaakt door de schoolkinderen uit Bertem en Tăut werden tijdens het zomerkamp in Tăut en op de jaarmarkt in Bertem tentoongesteld

Fishing on a floating carpet is nog steeds in Tăut te bewonderen en werd de inspiratie van KunstVoer, een kunstproject-in-wording langs de Voer tussen Vossem en Bertem.

Daarnaast werd de samenwerking tussen Tăut en Bertem bestendigd en kreeg onze organisatie een nieuwe en frisse boost, zowel in Bertem als in Tăut.

We danken alle Bertemse verenigingen die hebben meegewerkt en/of gesponsord (klik hier voor een overzicht), alsook de provincie Vlaams-Brabant en ons gemeentebestuur van Bertem.

Op 1 april trokken we terug naar Tăut om onze initiatieven rond gezondheidszorg en onderwijs verder uit te bouwen.